Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 21:40 - Кино
Автор: ysmivka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.02.2016 20:47


Залата празна,

с тишина се изпълни,

притихна самотна, ...

... беше пълна с илюзии.

 

 Дебнеше я да се усмихне, за да продължи експериментa с тавана на лятното кино или каквото там беше. Трябваха му зрители, те катализираха ефекта на подпорните колони. Раздаваше илюзии на доброволците.   

 Не му спореше, не, пушеше цигара след цигара. Лицето му имаше отнесен актьорски вид. Разултатите от опитите никога не срещаха очакванията му, липсваше му капка смелост, глътка въображение, въздишка вяра и грам късмет. Една подпорна колона му надничаше зад рамото, така и не можа да реши какво да прави с нея.

 Незнаен полъх отвя експеримента в дебрите на мрака. Какво има там знае само вятъра, все пак трябва да е загадъчно :). Две жълти точки пробождат мрака, карайки го да трепети за тъмата си. От мъглата изплува усещане за сила, магия и възвисеност. И съм сигурна, че под няколкото пласта боя се крие едно малко бръмбарче, готово за дисекция.

Затишие пред буря. Съставките за следващата експлозия трябва да бъдат много внимателно подбрани, за да бъде чута от всяко ъгълче на земята. А най-важната не бива да липсва дълго. Та без нея експеримента няма да е никакъв експеримент. Най-хубавата му черта е смислеността, без него нищо не би било това което е.

Прави това, което умее най-добре - разпостранява заблуди, манипулира, всява страх и е невидим но всевластен. Говоря за тавана на лятното кино. Мисля, че опитите с него стигат до под кривата круша, защото никой не вярва че той наистина съществува. Стои като преграда между хората, и за всеки един от тях има различно  индивидуално лице, надарен е с неописуема воля за власт, жестокост, коварност и се е самозабравил до степен на творящ съдбата на света. Хората в киното са се превърнали в сенки на нещо което смятат, че са. Всичко което кажат или направят се използва срещу тях, а най-лошото е, че всеки кове съдбата на ближния, без да го осъзнава.

  И пак за експеримента, лутал се бил някъде и то в множествено число. Никак не съм склонна да се съглася, след известен период на подреждане (да речем) на участниците в него и сляпо доверие, всъщност опитвам да разбера къде се лута лаборанта заел се с тавана на лятното кино. Той или е много горд или крайно предпазлив, във всеки случай експеримента  както изглежда ще продължи вечно.
  Така съвсем между редовете, не знам дали има човек, който повече от мене да си пада по разумни приключения и летене :).

 

 

ччччччччччччччччччччччччччч




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ysmivka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 346561
Постинги: 576
Коментари: 59
Гласове: 891
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930